Merkezi Öğrenci Yemekhanesi ve İlçelerde bulunan Yemekhanelerde Günlük yemek kapasitesi 4.500 ile 5.000 arasında olup, yemekler Gıda Mühendisi, Veteriner Hekim ve deneyimli aşçılar tarafından muayene ve kontrolleri yapılarak sağlıklı ve hijyenik olarak Üniversitemiz mutfaklarında 4 çeşit yemek, ekmek ve Su'dan oluşan tabldot menü Üniversitemiz Rektörlük onayı ile tespit edilen komisyon tarafından hazırlanıp öğrenci ve personellerimize hizmete sunulmaktadır

Üniversitemiz öğrenci ve personelleri Kampus içinde bulunan Merkez Öğrenci Yemekhanesinde günlük öğlen ve akşam yaklaşık olarak 4.000 ile 4.500, Tıp Fakültesi Öğrenci Yemekhanesinde öğlen 250-300, Ayrıca Erciş, Özalp ve Gevaş ilçelerinde bulunan Yemekhanelerde öğle yemeği ve İkinci Öğretim Öğrencilerine Akşam Yemeği verilmektedir.

Yemekten faydalanmak isteyen öğrencilerimiz yemek maliyetinin Üniversite Yönetim Kurulu tarafından tespit edilen bir kısmını (5,00 TL.) katılım payı olarak ödemek suretiyle yemek yiyebilmektedir. Yemek maliyetinin geriye kalan kısmı ise (23,00 TL.); Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Bütçesinden karşılanmaktadır