Otuz beş yıllık bir deneyime sahip olan Fakültemiz; akademik yetkinlik, bilim adamı ve araştırmacı kimliği hususunda önemli avantajlara sahiptir. Eleştirel düşünebilme, uluslararası ve disiplinlerarası çalışmalar için entelektüel ve pratik bilgi kazandırma yetkinliğine sahip birimlerden biridir.

Bölümlerimiz;

    >>Doğu Dilleri ve Edebiyatı Bölümü
    >>Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü
    >>Arkeoloji Bölümü
    >>Coğrafya Bölümü
    >>İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü
    >>Sosyoloji Bölümü
    >>Dil Bilimi Bölümü
    >>Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü
    >>Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
    >>Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü
    >>Tarih Bölümü
    >>Antropoloji Bölümü
    >>Psikoloji Bölümü
    >>Sanat Tarihi Bölümü
    >>Felsefe Bölümü

Fakültemiz, lisans düzeyindeki öğrencilere eğitim-öğretim veren bölümlere ek olarak sahip olduğu yüze yakın deneyimli öğretim üyesi kadrosuyla Sosyal Bilimler Enstitü’süne bağlı dokuz anabilim dalında lisansüstü çalışmalarına da devam etmektedir. Bu anlamda hem üniversitemizin hem de bölgede kurulmuş olan yeni üniversitelerin ihtiyacı olan genç akademisyenler yetiştirilmesine de önemli katkılar sunulmaktadır. Yine Coğrafya ve Tarih bölümlerinde yürütülen Tezsiz Yüksek Lisans programları da ildeki eğitim-öğretim faaliyetlerinde önemli bir sinerji oluşturmaktadır. Fakültemiz bünyesinde bu anlamda hâlihazırda 2200 öğrencimiz lisansüstü eğitim görmektedir.

Sahip olduğu ve her geçen gün sayıları artan öğrencileri, öğretim elemanları ve diğer çalışanlarının yoğun çaba, çalışma ve katkılarıyla niceliksel ve niteliksel gelişimine devam eden Edebiyat Fakültesi’nin temel amacı; yenilikçi, demokratik ve özgürlükçü bir anlayış çerçevesinde evrensel, ulusal ve yerel normları ve değerleri birlikte harmanlayarak ülkemizin, bölgemizin ve kentimizin tarihsel, sosyal, sanatsal ve kültürel özelliklerini ön plana çıkaran ve aynı zamanda ulusal ve uluslararası düzeydeki diğer üniversite ve bilimsel kurum ve kuruluşlarla karşılıklı işbirliği ve diyalog içinde bilimsel araştırmalar yapmak; ulusal ve bölgesel düzeydeki sosyal ve ekonomik sorunları tespit ederek üniversite dışındaki kurum, kuruluş ve kişilerle işbirliği içinde ülkemizin, bölgemizin ve kentimizin maddi ve manevi gelişimine, kalkınmasına ve refahına katkı sunarak bilimsel ve etik değerler ile çağdaş bilgi, beceri ve donanıma sahip; analitik düşünebilen, sorgulayan, sosyal yönü ve yorum gücü kuvvetli, insancıl bir gençlik yetiştirmektir.

Daha fazla bilgi için tıklayınız.