Fen Fakültesi, bilimsel yeterliliğe sahip deneyimli öğretim üyesi kadrosu, çağın gerektirdiği teknolojik altyapısı, nitelikli laboratuvarları, lisansüstü eğitimöğretim faaliyetleriyle Üniversitenin ilk açılan birimlerinden biridir.

Fen-Edebiyat Fakültesi, Van Fen-Edebiyat Fakültesi adıyla 1979 yılında Atatürk Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulmuştur. 1981/1982 Eğitim-Öğretim Yılı’nda 35 öğrenci ile eğitime başlayan fakülte, 2 Nisan 1983 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne bağlanmıştır. 27.07.2010 tarih ve 27654 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 14.06.2010 tarih ve 2010/594 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca Fen Edebiyat Fakültesi adının Fen Fakültesi olarak değiştirilmiştir. Şu anda Fakülte bünyesinde 5(Beş) bölüm vardır. Fakültemizde toplam 460 öğrenci öğrenim görmektedir.

Bölümlerimiz;

    >>Matematik Bölümü
    >>Biyoloji Bölümü
    >>Fizik Bölümü
    >>Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü
    >>Kimya Bölümü

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Matematik Bölümü, Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi, Cebir ve Sayılar Teorisi, Topoloji, Geometri ve Uygulamalı Matematik alanlarında çeşitli dersler verilmektedir. Bölüm öğrencilerine bilgisayar kullanımı öğretilmekte ve programlama dersleri verilmektedir. Fen Fakültesi Matematik Bölümü’nü tamamlayan öğrenciler “Matematikçi” olarak mezun olurlar. Mezun matematikçiler gerek kamuda gerekse de özel sektörde geniş çalışma olanaklarına sahip olurlar:

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kimya bölümü mezunları kimya endüstrisinin tercih ettiği mezunlar arasında yer almaktadır. Mezunlarımız özel sektör, kamu ve hizmet sektörü ile endüstri dallarının işletme ve laboratuvarlarında çalışma imkanına sahiptirler. Kimya bölümünden mezun olan kimyagerler; Plastik, İlaç, Boya, Petrokimya, Metal, Tekstil, Seramik, Çimento, Deri, Deterjan ve Sabun, Gıda, Kozmetik, Cam, Ambalaj ve Kağıt sanayii dallarında çalışabileceklerdir. Ayrıca Laboratuvar Kimyasalları ve Araç Gereçleri, Gıda Analiz Laboratuvarları, Su ve Atık Su Analiz Laboratuvarlar, Çevre Analiz Laboratuvarları, Biyokimya Laboratuvarları, Bilimsel Araştırma Merkezleri ve Hastane Laboratuvarları, Kalite Sertifikasyon Eğitim ve Çevre, İş Güvenliği Uzmanlığı, Kamu veya özel sektöre ait kimyasal madde üreten ve kullanan endüstri kuruluşlarının AR-GE, kalite kontrol, üretim planlama ve geliştirme bölümlerinde iş bulma imkanları olmaktadır.

Daha fazla bilgi için tıklayınız.