İlahiyat Fakültesi’nde 7 Profesör, 8 Doçent, 14 Yardımcı Doçent, 17 Araştırma Görevlisi, 10 Öğretim Görevlisi olmak üzere toplam 56 öğretim elemanı görev yapmaktadır.

Fakültemiz Hizmet Binası 7000 m2'’lik alanda, 75 m2 ve 55 m2’lik 19 derslik, 7.500 kitap kapasiteli ve 30 kişilik okuma salonu, 2 adet tarama bilgisayarı, 1 adet tarama cihazı 1 adet shewçek (otomatik ödünç-iade) cihazı bulunan araştırma kütüphanesi ile 1 adet 210 kişilik tam donanımlı konferans salonu, 25'er kişilik 2 adet Dil laboratuvarı, 1 seminer salonu ve 60 ofisten oluşan binası 2012 yılında tamamlanarak eğitim öğretime açılmıştır.

Bilindiği gibi Fakültemiz, ülkemizin çeşitli kültür, din ve medeniyetlere beşiklik etmiş, son derece stratejik öneme sahip kavşak bir noktasında yer almaktadır. Bunun, sorumluluklarını bir kat daha artırdığının bilincinde olan akademik kadromuz, doğru din anlayışını sunmayı, ülkenin birlik-beraberliğini sağlamayı amaçlayan faaliyetlerde de bulunmaktadır. Üniversitemizin bilgisi dâhilinde ve İl Müftülüğü başta olmak üzere ilgili resmi mercilerce koordineli olarak yürütülen bu faaliyetlerde, toplumumuz dini yönden aydınlatılmaktadır. Misyonumuzun toplumsal yönünü gösteren bu faaliyetlerimiz, ilimizde ilgiyle izlenmekte, bölge halkı tarafından da takdirle karşılanmaktadır.

Bölümlerimiz;

    >>Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü
    >>İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü
    >>Temel İslam Bilimleri Bölümü
    >>İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü

Bütün bunlara ilave olarak Fakültemiz bünyesinde öteden beri devam ederek geleneksel hale gelen İlahiyat Fakültesi Seminerleri, bilimsel bilgiye katkı sağladığı gibi, bu alanda Fakültemizin Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri başta olmak üzere Üniversitemizin diğer öğrencileri, akademik ve idari personelinin bilgilenmesinde de önemli bir katkı sağlanmaktadır.

Ayrıca Fakültemiz bünyesinde birçok akademisyenin katılımıyla sürekli olarak Arapça ve İngilizce dillerinde gerçekleştirilen Toplu Okumalar, öğretim elemanlarımızın yetişmesinde ve alanlarında yetkinleşmesinde etkili olduğu gibi fikrî zenginliğe de önemli ölçüde katkı yapmaktadır.

Daha fazla bilgi için tıklayınız.